Urban Sketching Workshop

NIEUWE DATA   25 & 26 juli | 29 & 30 augustus 2020

Tekenen op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon in de natuur landschappen tekenen. Urban Sketching leeft onder kunstenaars niet alleen in Amsterdam/Amstelveen maar ook wereldwijd in steden, woonplaatsen en op reis. De tekeningen zijn een soort verslag van dat wat ze dagelijks zien en meemaken. Meestal wordt in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en met collages gewerkt. De Urban sketching beweging is in 2007 in Seattle ontstaan en inmiddels zijn er wereldwijd duizenden kunstenaars op deze manier bezig met het vastleggen van hun dagelijkse leven. De tekeningen kunnen niet alleen op papier, maar ook als digitale tekeningen met programma’s voor de smartphone en/of tablet gemaakt worden. En prachtig voorbeeld zijn de landschraptekeningen van de wereldberoemde kunstenaar David Hockney. Hij haalt veel inspiratie uit de natuur en hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Tijdens elke workshop besteden we ook hier aandacht aan.

Je schrijft je in voor een workshop, leert hoe je je eigen vakantieschetsboek kunt creëren en met welke technieken je kunt werken. De lessen zijn zo ingericht dat elke cursist, zowel beginners als gevorderden, samen deel kunnen nemen.

De workshop wordt in mijn atelier gegeven, idyllisch gelegen aan de Amstel/ Waver. We werken bij mooi weer buiten in de natuur. Kosten zijn € 75.- per dag of 2 dagen voor € 145.- incl. lichte lunch

Aanmelden | Ouderkerk aan de Amstel.