<

Urban sketching | Workshop

January 29, 2019

Workshop ‘Urban Sketching’: tekenen op papier & tekenen op een iPad, tablet

of wel tekenen op vakantie, tijdens een stede trip of gewoon in de natuur. Urban Sketching is een groep kunstenaars die overal ter wereld in steden, woonplaatsen of op reis tekenen. De tekeningen zijn een soort verslag van dat wat ze dagelijks zien en meemaken. Meestal word in tekenboeken schetsmatig getekend, geaquarelleerd en met collage gewerkt. De Urban Sketching beweging is in 2007 in Seattle ontstaan en nu zijn wereldwijd duizenden kunstenaars bezig met het vastleggen van hun dagelijkse leven thuis of op reis.
De tekeningen zijn niet alleen op papier maar ondertussen ook met tekenprogramma’s op smartphone en iPads, tablet gemaakt. Net als David Hockney. Hij tekende landschappen op zijn I Pad, ook wel digital i pad art genoemed. Zie Van Gogh Museum Amsterdam.’Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’.
Tijdens een tweedaagse workshop van 10-16:00 uur, leer je hoe je je eigen vakantie schetsboek kunt maken, creëren en met welke technieken je kunt werken. Je leert hoe je een landschap tekent, wat essentieel is en wat je weg zou kunnen laten.   tekenboek voorbeeld

Data workshop: | 9 & 10 maart | 25 & 26 mei | 15 & 16 juni  2019 | extra workshop: landschap tekenen 13 & 14 juli 2019

prijs voor de workshop is € 75.- per dag of twee dagen voor € 140.- incl. lichte lunch
aanmelden: info(a)stephanierhode.nl

Developed by Joris van Rijn
Design by Natalie Vinke